У Міграційній службі викрили працівників, які видавали українські паспорти бойовикам

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

СБУ викрила посадовців Державної міграційної служби в Донецькій області, які видавали паспорти проросійським бойовикам.

Про це повідомили у відомстві. 

Посадовці держслужби, як розповіли правоохоронці, оформляли документи українського зразка, зокрема закордонні паспорти, чиновникам окупаційної адміністрації та бойовикам, які ніколи не перетинали лінії розмежування.

Під час обшуків в офісах сервісних центрів та Міграційної служби правоохоронці вилучили форми, які заповнювали на учасників НЗФ і зберігалися в архівах та електронних реєстрах. За рішенням суду, бланки паспортів для виїзду за кордон визнали недійсними. Також під час обшуку виявили копії водійських посвідчень, екзаменаційних карток та медичних довідок на ім’я осіб, яких підозрюють у скоєнні злочинів. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею “Сприяння діяльності терористичної організації”.

Нагадаємо, що на власників українських паспортів на окупованих територіях бойовики чинять тиск. Так, жителі окупованого Донецька ще на початку січня розповідали про облави членів НЗФ. Людей, за словами місцевих жителів, ловлять на вулицях, відвозять до так званих правоохоронців, щоб узяти відбитки пальців та перевірити телефони. 

Окрім паспортів, бойовики також вимагають, щоб жителі так званої “ДНР” реєстрували автомобільні номери зразка невизнаної республіки. Машини на українських номерах нібито зупиняють, штрафують і відвозять евакуатором. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter