У Мелітополі росіяни затримали десятки містян, подальша доля яких невідома – Федоров

Дата: 12 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Мелітополі російські військові затримали та доставили до окупаційної комендатури десятки мешканців міста. Наразі будь-яка інформація про них відсутня.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Мелітополя Іван Федоров.

На вулиці випустили десятки патрулів, і зупинити для перевірки можуть кожного. Встановлюють блокпости, зупиняють авто, перевіряють салон, багажник, документи і телефони. Ходять з перевірками по домівках та вдираються вночі з обшуком“, – заявив Федоров.

Мер розповів, що окупанти затримали та доставили до окупаційної комендатури десятки містян. На жаль, будь-яка інформація про них наразі відсутня.

Минулого тижня Федоров повідомляв про те, що до Мелітополя прибула група співробітників ФСБ, які намагаються виявляти патріотично налаштованих містян. Міський голова також звертає увагу на те, що останнім часом окупанти почали частіше викрадати людей. За його інформацією, щодня російські загарбники затримують до 10 маріупольців. Тож мер порадив містянам чистити телефони та виїжджати.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях. Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти, – напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду, тощо для  документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter