У Мелітополі окупанти продовжують проводити перепис населення та хочуть створити реєстр – Федоров

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти продовжують проводити перепис населення у Мелітополі та хочуть створити реєстр з особистими даними містян, включаючи інформацію про їхнє майно.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров

Фото: 24 канал

“Тиждень тому з’явилися псевдоанкети, за матеріалами яких сьогодні проводиться опитування, і телефоном, і методом квартирного обходу. Вони збирають усі дані. Причому почали збирати не лише дані про прізвище, ім’я, по батькові та місце проживання, а й про те, яке майно перебуває у власності, які автомобілі. Тобто вони займаються упорядкуванням нових реєстрів, розуміючи, що до наших у них ніколи не буде доступу”, – розповів Федоров.

При цьому Федоров наголосив, що найскладнішою залишається ситуація в освітніх закладах Мелітополя, тому що окупанти вже другий місяць намагаються запустити школи та дитячі садки за російською програмою.

За його словами, містяни відмовляються віддавати дітей на навчання до таких “псевдошкіл”, на що отримують погрози від російських окупантів, що інакше їх позбавлятимуть батьківських прав.

Раніше ZMINA писала, що в Мелітополі гауляйтери на центральних каналах рашистської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують ввести на тимчасово окупованих територіях смертну кару. 

Крім цього, там російські військові масово викрадають цивільних, з родичів та самих викрадених вимагають за звільнення платити викуп.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter