У Мельбурні жінку, яка годувала дитину груддю, змусили вийти із зали суду, щоб “не відволікати увагу присяжних”

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Під час судового процесу в австралійському місті Мельбурн суддя публічно звернувся до жінки, яка була в залі й годувала груддю дитину, з вимогою залишити зал і не “відвертати увагу присяжних”.

Про це пише The Guardian.

Фото: Owen Franken/Getty Images

Інцидент набув розголосу в медіа. Свій вчинок суддя вважає “цілком зрозумілим”. Перед присяжними він прокоментував це так: “Я матері сказав таке: “Пані, у суді вам не дозволять годувати дитину груддю. Мені шкода, але доведеться попросити вас піти. Бо щонайменше це відвертатиме увагу присяжних“.

Громадськість сподівається, що генеральна прокурорка штату Вікторія, Жаклін Саймс, обговорить це питання із судами.

Ці тривожні повідомлення є питанням для окружного суду. Усе-таки жодна жінка не заслуговує на ганьбу й приниження за публічне годування”, – каже речник Саймс.

Вагітні жінки й жінки, які годують груддю, захищені у сферах суспільного життя, зокрема на роботі, у школах, університетах, магазинах чи орендованих приміщеннях, відповідно до закону штату про рівні можливості. Однак незрозуміло, чи поширюються ці заходи захисту на суди.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск під час церемонії хрещення в Сикстинській капелі дозволив матерям вільно годувати дітей груддю, якщо ті голодні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter