У Маріуполі загинула викладачка журналістики Лілія Гумянова

Дата: 25 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі 19 березня загинула керівниця юнкорівського обʼєднання в Маріуполі, завідувачка художнім відділом Лівобережного районного будинку дитячої та юнацької творчості Лілія Гумянова.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко у фейсбуку.

Лілія Гумянова. Джерело: фейсбук-сторінка Сергія Томіленка

“Не кинула людей до останньої миті. Відкрила бомбосховище у маріупольському будинку творчості. Вболівала за долю Маріуполя і за майбутню журналістику. Так про Лілію Гумянову пише її учениця, викладачка соціальних комунікацій Маріупольського держуніверситету Олена Мельникова-Курганова”, — сказав він.

Секретар НСЖУ та президент Національного конкурсу шкільних медіа Гліб Головченко добре знав Лілію Гумянову як координатора шкільної газети при місцевому будинку творчості в Маріуполі, уточнив Томіленко. Минулоріч ця газета була переможницею конкурсу.

“Вона з тих, хто за будь-яких обставин залишився б із людьми до останнього. Це величезна втрата для всієї нашої журналістики. Багато її випускників стали справжніми професіоналами. Пані Лілія свідомо займала принципову патріотичну позицію. Насправді таких видатних педагогів, які б любили свою справу, дітей, не так багато. Вона була однією з найкращих”, — сказав Головченко.

Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ зустрічалася з Лілією Гумяновою в Миколаєві на Міжнародному конкурсі шкільних медіа, також вони разом брали участь у онлайн-заходах спілки.

Ліна Кущ

“Відчувалося, як вона вболіває і за долю Маріуполя, і за майбутню журналістику. Такі люди рухають світ”, — сказала Кущ.

НСЖУ висловила щирі співчуття рідним і близьким Лілії Гумянової, її учням і колегам у звʼязку із непоправною втратою.

“Окупанти мають понести покарання за смерті та страждання невинних людей. Інформацію про воєнні злочини РФ проти журналістів та працівників ЗМІ НСЖУ передає до Європейської та Міжнародної федерацій журналістів”, — йдеться в дописі Томіленка.

Нагадаємо, що станом на 24 березня 2022 року, з початку широкомасштабної агресії проти України російські окупанти скоїли 148 злочинів проти журналістів та медіа в усіх регіонах нашої країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter