На Донеччині заарештували місцеву жительку: просила російських загарбників швидше “звільнити” Маріуполь

Дата: 03 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Донеччині в Маріуполі заарештували 43-річну місцеву жительку, яка виправдовувала дії російських військових, а під час евакуації просила окупантів швидше “звільнити” місто.

Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Наслідки російських обстрілів Маріуполя. Джерело: ЦЕНЗОР.net

У березні 2022 року жінка, ховаючись від ворожих обстрілів разом з іншими маріупольцями у приміщенні камерної філармонії, із власних ідеологічних міркувань неодноразово виправдовувала дії окупантів, повідомили в прокуратурі.

“У подальшому під час евакуації з Маріуполя, підозрювана, перебуваючи на російському блокпосту, прославляла загарбників та просила їх “скоріше звільнити місто”, — уточнили у пресслужбі відомства.

Донецька обласна прокуратура у порядку статті 615 Кримінально-процесуального кодексу — “Особливий режим досудового розслідування в умовах воєнного стану” — заарештувала підозрювану, надавши можливість внести заставу в розмірі 992 тисячі гривень.

Нагадаємо, що 25 березня Президент України підписав закон, що посилює відповідальність за колабораційну діяльність, а також визначає особливості застосування запобіжних заходів за вчинення злочинів проти основ національної та громадської безпеки.

Згідно зі змінами до Кримінального кодексу додалася нова стаття, а саме 111-2 “Пособництво державі-агресору”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter