У Маріуполі планують створити “трудові бригади” для розчищення об’єктів, що відведені під російську іпотечну забудову

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада Маріуполя планує створити “трудові бригади”, щоб безкоштовно або за низьку заробітну плату залучити маріупольців до розчищення обʼєктів, відведених під російську іпотечну забудову. 

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Завали Драмтеатру в Маріуполі. Фото: Петро Андрющенко

“Ніколи такого не було, і от знов. У Маріуполі новий гауляйтер планує створити “трудові бригади”. Офіційно звучить “для прискорення ремонтів”, насправді – чергове цинічне використання рабської безплатної або низькооплачуваної праці маріупольців для задоволення потреб московських хазяїв”, – зазначив він.

За словами Андрющенка, бригади планують залучити саме для підготовки розчищення обʼєктів, які окупанти відвели під російську іпотечну забудову. 

“За кожним “рішенням” гауляйтерів – приватний грошовий інтерес окупантів”, – підсумував він.

Примітно, що це не нова практика. Влітку окупанти також залучали до розбору завалів маріупольців. Їм платили їжею та питною водою, з браком яких стикалися в окупованому місті. 

Нагадаємо, що 27 червня в Маріуполі під час розбирання завалів від вибуху постраждали чоловік та підліток. У підлітка були численні осколкові поранення, в чоловіка поранення легенів, живота. Обидва в реанімації у важкому стані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter