У Маріуполі намалювали мурал, присвячений проблемі домашнього насильства

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Маріуполі намалювали мурал, присвячений проблемі домашнього насильства. За задумом авторів, він має спонукати жінок “вирватися з кола насильства”.  

Про це повідомляє пресслужба Фонду ООН у галузі народонаселення. 

Фотографія надана Фондом ООН у галузі народонаселення. Автор стінопису – Олександр Корбан

У пресрелізі зазначають, що мурал у місті став третім, створеним у межах інформаційної кампанії “Розірви коло”. Перші два з’явилися в Миколаєві та Лисичанську у 2019 році в період акції “16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства”.  

“Героїня муралу є уособленням усіх жінок, які змогли розірвати коло насильства і розпочати нове життя. Зображена жінка з надією та легкою усмішкою дивиться в майбутнє. Пташка, яка вилетіла з клітки, символізує душевний стан героїні: вона вирвалась із ситуації домашнього насильства. Мерехтливі постаті на фоні зливаються в одну казкову картину та означають, що світ жінки став світлим і радісним – попереду на неї чекає щастя”, зазначають у пресрелізі.  

Фонд ООН у галузі народонаселення нагадує, що в Україні кожна п’ята жінка зазнавала насильства. Одна з головних проблем – це прийняття та виправдання виявів насильницької поведінки. Кожен четвертий українець  – 32% чоловіків та 20% жінок – вважає, що фізичне насильство чоловіка проти жінки в деяких випадках можна виправдати. За період карантину майже вдвічі зросла кількість звернень до спеціалізованих сервісів для потерпілих, створених за підтримки “UNFPA Україна”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter