У Маріуполі через нестачу харчів містяни влаштували “бунт” у пункті роздавання гуманітарки

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі містяни, які прийшли до пункту роздавання гуманітарної допомоги, почали вимагати відкрити пункт після відмови видати допомогу всім. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Парк, у якому, за словами Андрющенка, були зняті опубліковані ним ролики. Скриншот Google Maps

Посадовець опублікував три коротких ролики, зняті людиною в натовпі. На одному з роликів видно автівки з емблемами Червоного Хреста та людину з гучномовцем, яка повідомляє іншим людям, які зібралися по гуманітарну допомогу, про те, що її не видаватимуть. 

На двох інших роликах невдоволений натовп і жінка, яка вилізла на конструкцію на будівлі, в яку, вочевидь, намагаються потрапити люди. 

За словами Андрющенка, ролик знято в парку імені Гурова. Цей парк розташований на південній околиці Кальмiуського району Маріуполя. 

Скриншот відео
Скриншот відео
Скриншот відео

“Через те що гуманітарки від окупантів немає, єдиним джерелом іжі для багатьох залишилася гуманітарка від Червоного Хреста. Окупанти доводять людей до межі виживання”, – пояснює радник мера. 

Гуманітарну ситуацію в окупованому Маріуполі тамтешні посадовці називають катастрофічною. Проблема з доступом до харчів та води там існує майже від початку вторгнення, однак попри це російські військові не пропускають українських гуманітарних вантажів, а ті, які вдавалося довезти, розкрадали й продавали маріупольцям чи видавали за російську допомогу.  

Нагадаємо, що попри складну ситуацію в Маріуполі окупанти анонсували відкриття 16 шкіл: у чотирьох з них голі стіни, а в одній – відсутній дах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter