У Макіївській колонії в ОРДЛО голодують українські в’язні – Омбудсман

Дата: 06 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій території Донецької області, у Макіївській виправній колонії № 32, де незаконного утримуються українці, майже цілими днями немає світла, тому люди не можуть приготувати собі їжу і фактично голодують.

Про це на своїй сторінці у телеграмі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Макіївська виправна колонія №32. Фото: з відкритих джерел

Денісова зазначила, що серед українських в’язнів у колонії 28 цивільних заручників.

За її словами “адміністрація” колонії вимикає електроенергію, подаючи її лише дві години на добу. Через це ув’язнені, які змушені готувати собі їжу самотужки за допомогою кип’ятильника, живуть упроголодь.

Більшість ув’язнених мають проблеми зі шлунком: їм рекомендоване лише дієтичне, погодинне харчування, яке в умовах відсутності електроенергії неможливо забезпечити. Дехто з них пересувається на ходунках, що через відсутність світла може призвести до травмування. Рідним забороняється передавати їм свічки та ліхтарики“, – йдеться в повідомленні.

Денісова додала, що медична допомога українцям також не надається. Вони лікуються тими препаратами, які іноді можуть передати батьки або представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Омбудсманка такі дії розцінює як катування та нелюдське поводження з людьми.

Вона звернулася до координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотти Реландер з проханням особисто втрутитись в ситуацію з метою перевірки умов тримання, надання медичної допомоги та звільнення українських заручників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter