У Львові зараз працюють понад 800 журналістів з усього світу

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку роботи Lviv International Media Centre відвідали понад 800 журналістів із 50 країн світу з п’яти континентів планети.

Про це повідомили в Львівській міській раді.

Джерело: pixabay.com

Найбільша кількість журналістів, які приїхали висвітлювати війну РФ проти України, – із Франції, 14% від загальної кількості, України (11%), Італії (7%), Польщі (6%), США (6%), Іспанії (6%), Великої Британії (4%), Канади (3%), Португалії (3%).

Також своїх медійників направили до України Японія, Китай, Австралія, Бразилія, Нова Зеландія, Аргентина, Індія та інші країни.

Джерело: city-adm.lviv.ua

Lviv International Media Centre почав свою роботу 18 лютого. Він став основним майданчиком для роботи іноземних медіа на базі Львівського туристичного офісу за адресою: вул. Руська, 20.

14 березня Lviv International Media Centre трансформувався в Ukraine Media Centre та переїхав на більшу локацію за адресою: пл. Ринок, 32.

Це спільний проєкт міста та Офісу президента України. Завдання Ukraine Media Centre – допомога медіа у висвітленні російсько-української війни.

У Центрі українські та іноземні журналісти можуть отримувати інформацію про ситуацію в Україні безпосередньо від урядовців, посадовців, мерів міст та представників громадського сектору.

Брифінги та пресконференції відбуваються наживо в офлайн та онлайн режимі. За будь-яких умов журналісти, які перебувають безпосередньо в Медіацентрі, можуть особисто ставити запитання спікерам.

Окрім цього, представники медіа можуть працювати у спеціально обладнаних робочих зонах, записувати інтерв’ю та проводити ввімкнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter