У Львові внаслідок обстрілу пошкоджені будинок дитини та санаторна школа

Дата: 06 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 6 липня російські окупанти обстріляли Львів, поціливши у 5 обласних комунальних закладів. Зокрема, постраждали будинок дитини та санаторна школа. Поранених та загиблих серед працівників та підопічних немає. 

Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Фото: Львівська обласна рада

Так, під час нічної ракетної атаки на Львів у зоні ураження опинилися два дитячих комунальних заклади. 69 вихованців комунального будинку дитини та 13 чергових працівників перебували в укритті, а тому ніхто не постраждав. 

Внаслідок вибуху ракет вибиті 13 вікон, двері, зруйновані елементи будівлі й конструкція даху.

“У закладі постійно перебувають діти віком до 6 років. Усі вони під час тривоги були евакуйовані працівниками у безпечне місце. Зараз з дітьми працюють штатні психологи”, – зазначила тимчасова виконувачка обов’язків керівника будинку дитини Олена Кенс

Фото: Львівська обласна рада

Журналістка та секретарка робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА Анна Герич написала, що діти з обласного дитбудинку розповідають одне одному: “Путін вибив нам вікна ракетою. Він хотів нас вночі вбити”.

“69 дітей від 0 до 6 років вночі перебували в укритті. Тих менших вихователі, сторожі і навіть майстри, які ремонтують дах, швидко зносять у глибокий підвал. Вночі там ще більше сиро, діти мають теплий одяг, харчі, але коли поруч гримлять вибухи, починається паніка. Дітей заспокоюють. Їм розказують правду про Путіна і росіян. Працюють психологи”, – пояснила Герич.

Фото: Анна Герич

В іншому обласному комунальному закладі – санаторній школі – пошкоджені 200 вікон.

“Станом на цю хвилину під час огляду бачимо, що як мінімум 5 комунальних закладів постраждали внаслідок нічної ракетної атаки на Львів. Це санаторна школа–науковий ліцей і дитячий будинок, в якому перебували діти. 

Також постраждали спортивна школа, кінотеатр і центр краєзнавства. Обстеження продовжуються. Будуть складені акти, які зафіксують ці пошкодження. Ми ж негайно розпочинаємо відновлення того, що можна зробити власними силами”, – сказав виконувач обовʼязків начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус.

Фото: Львівська обласна рада

За попередніми оцінками сума завданих збитків сягає кількасот тисяч гривень. 

Нагадаємо, що у ніч проти 6 липня російські військові атакували Львів. Атака стала найбільшою від початку повномасштабного вторгнення у регіоні. Росіяни випустили 10 ракет “Калібр”, сім з яких вдалось збити. Удари завдавали з акваторії Чорного моря. 

Внаслідок обстрілу 40 людей отримали поранення, а п’ятеро загинули.

Постраждали також нерухомі пам’ятки України, що знаходяться у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – ансамблю історичного центру міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter