У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування та ортезування

Дата: 10 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Львові відкрили найбільший в країні Центр протезування та ортезування UNBROKEN, який забезпечуватиме понад 1200 пацієнтів на рік сучасними протезами.

Про це повідомляє організація GIZ Ukraine, яка брала участь у створенні цього центру.

Фото: GIZ Ukraine

Цей проєкт реалізується GIZ в рамках “Спеціальної програми підтримки України / EU4ResilientRegions” та фінансується Федеральним урядом Німеччини.

“Новий Центр протезування та ортезування UNBROKEN у Львові сприяє полегшенню буденного життя постраждалих: у майбутньому понад 1200 пацієнтів щорічно отримають тут найсучасніші протези. Також триває підготовка спеціалістів, яких не вистачає, — тих, що можуть виготовляти протези”, – пояснює членкиня правління GIZ Інґрід-Ґабріела Хофен.

Фото: GIZ Ukraine

В одноповерховій будівлі площею 1 000 квадратних метрів розміщений власне центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку.

Центр оснащений новітнім обладнанням (AFT, Romedis) для виготовлення протезів верхніх і нижніх кінцівок.

Частиною проєкту є навчання протезистів та ортопедів за стандартами ISPO (Міжнародного товариства протезування та ортопедії).

Фото: GIZ Ukraine

“Близько 60 осіб беруть участь у навчальних програмах різних рівнів за підтримки німецького уряду та GIZ Ukraine. Успішні випускники отримують міжнародні сертифікати”, – наголосили в GIZ Ukraine.

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, новостворений Центр протезування та ортезування UNBROKEN збільшить потужності виробництва протезів в Україні і допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

Нагадаємо, що у березні цього року львівські медики встановили спеціальний спортивний протез ветерану Геннадію Тамулевичу. Придбати комплектувальні для спортивного протеза змогли завдяки проєкту “Протези для незламних”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter