У Львові суд оштрафував жінку, яка вчиняла фізичне та психологічне насильство над своїм чоловіком

Дата: 25 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Суд Львова оштрафував жінку за вчинення домашнього насильства над власним чоловіком. За це їй доведеться сплатити 340 гривень.

Про це йдеться у постанові суду від 22 лютого.

Ілюстративне фото. Джерело: Фото: ілюстративне sud.ua

Як зазначається у постанові Шевченківського райсуду міста Львова, 16 січня близько 12:00 місцева жителька ображала гідність свого чоловіка, “вдарила його по голові, чим вчинила психологічне та фізичне домашнє насильство”.

18 січня правоохоронці склали на неї протокол про адміністративне правопорушення.

З матеріалів справи відомо, що жінка до суду не зʼявилася, хоча її повідомляли про дату, час та місце розгляду. У своїх письмових поясненнях львів’янка вказала, що визнала свою вину та просила суворо не карати.

Суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафував її на 340 грн. Крім того, з жінки стягнули в дохід держави понад 600 гривень судового збору.

На цю постанову жінка може подати апеляційну скаргу впродовж десяти днів з дня її винесення до Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо, за минулий рік, у порівнянні з 2021-м та 2022-м, побільшало кримінальних справ за статтею про домашнє насильство – їхня кількість складала 3622. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter