У Львові школярка звинуватила вчителя в домаганнях: поліція відкрила провадження

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці на Львівщині відкрили кримінальне провадження за статтею про розбещення неповнолітніх щодо викладача одного з львівських ліцеїв, якого звинуватила в домаганнях школярка. 

Про це повідомляє ZAXID.net.

Фото: Shutterstock / Alex Linch

Інцидент, щодо якого відкрили провадження, трапився, за словами 15-річної дівчини, 12 лютого біля Славського під час шкільної поїздки 11-класників ліцею №21. Їх у ній супроводжував 28-річний вчитель фізкультури. 

Мати школярки розповіла в соцмережах, що того дня відвезла доньку на вокзал, щоб познайомитися з освітянином, бо дівчина була новенькою та перевелася до школи лише в січні. 

“Я поговорила з учителем перед електричкою, він сказав, що все буде гаразд, не хвилюйтеся, дзвоніть у будь-який час”, – каже вона. 

Уже близько 17-ї години дівчина зателефонувала мамі та розповіла, що почуває себе погано від алкоголю, який діти нібито пили під час поїздки, та що вчитель чіплявся до неї:

“Вона дзвонить і каже, що вони всі, і вчитель також, пили якісь слабоалкогольні напої, але саме їй стало погано. Вчитель був з донькою в туалеті, коли їй було зле, але він мені не подзвонив і нічого не розповів. У доньки впала температура, і вчитель допомагав їй міряти температуру. І поки він міряв ту температуру, то намагався поцілувати в губи. Донька спершу не знала, що їй робити, але після того, як учитель почав ще й пхати руки їй під футболку, почала кричати та подзвонила до мене”.

Публікація матері дівчинки в групі “Батьки SOS” у фейсбуку

Почувши це, жінка вирушила зі Львова до Славського, а школярка тим часом викликала поліцію та зателефонувала на гарячу лінію жертв насильства. 

За словами матері потерпілої, коли вона приїхала на місце, то вчитель вийшов з кімнати, у якій зачинився до цього, кидався на правоохоронців та кричав, що в її доньки шизофренія. 

“Було видно, що він п’яний”, – стверджує вона. 

У Львівському міському управлінні освіти повідомили, що ніхто з керівництва ліцею не знав про поїздку і що нібито вчитель сам організував її, нікому не сказавши.

“Ми проводимо службове розслідування, вчитель уже відсторонений від роботи. Він уже вісім років працює в цій школі та раніше жодних схожих випадків з ним не траплялося. Ми співпрацюємо з поліцією”, – розповіла керівниця управління освіти Леся Васюта.

Своєю чергою в ліцеї з журналістами спілкуватися відмовились, а зв’язатися з учителем також не вдалось. 

Стаття “Розбещення неповнолітніх”, за якою відкрили провадження в поліції, передбачає за вчинення таких дій щодо особи, яка не досягла 16 років, покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла 16-річного віку, за наявності кваліфікувальної ознаки караються вже позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років із забороною обіймати певні посади на строк до трьох років або без такого.   

За даними ZAXID.net, справою вже зацікавилася прокуратура. 

Фотографія обкладинки: Serhat Beyazkaya / Unsplash

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter