У Львові рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу в Бахмуті: у дворічної дівчинки знерухомлені обидві ноги

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Львівські лікарі рятують родину, яка постраждала під час обстрілу росіянами Бахмута, що на Донеччині. Під удар Інна і Павло з дворічною донечкою Лізою потрапили ще 17 жовтня, за день до запланованої евакуації.

Про це повідомили в Першому медичному обʼєднанні Львова.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

“Це був останній вечір вдома перед евакуацією, на яку нарешті зважилася родина. У коридорі вже стояли спаковані речі. Коли почався обстріл, Інна з чоловіком Павлом та маленькою дочкою Лізою вечеряли. Раптові вибухи. Усі троє падають на підлогу. Уламки летять у меблі, стіни й в людей. Вціліти не вдається нікому”, – йдеться в повідомленні.

Вибратися з будинку родині допомагають сусіди. З важкими мінно-вибуховими травмами їх усіх спершу транспортують до лікарні Костянтинівки. Павла прооперували там – дістали уламки з тіла.

Інну та Лізу у важкому стані відвезли до Дніпра. У дворічної дитини виявили уламок у попереку, перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини.

Перед лікарями стояло головне завдання – врятувати життя і стабілізувати стан. Щойно це вдалося зробити, родину перевели до Національного реабілітаційного центру “Незламні” Першого медоб’єднання Львова.

Там Лізу готували до операції. Через уламок у попереку, який пошкодив її спинний мозок, дитина не відчувала ніг, тому метал необхідно було терміново діставати. Складне хірургічне втручання минуло успішно.

Паралельно з дівчинкою почали працювати фахівці з реабілітації. На відновлення їй потрібен щонайменше рік.

У мами Інни – множинний багатоуламковий сегментарний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Найважче поки з рукою. Хірурги вже двічі її оперували: спершу виконали ремонтаж апарата зовнішньої фіксації, потім  зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток. Попереду складна робота з відновлення всіх рухових функцій. Це тривала реабілітація.

Вже перебуваючи у Львові, родина дізналася: їм більше нема куди повертатися. Після ще кількох обстрілів від їхнього будинку в Бахмуті лишилися тільки стіни.

Нагадаємо, у жовтні медики з Дніпра та Львова врятували життя 14-річному Владу із Лимана, на якого обвалилася стеля будинку після російських обстрілів. На момент вибуху в кімнаті був лише хлопчик, а його мати поралася на городі та не постраждала. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter