У Львові кілька десятків праворадикалів намагалися зірвати квір-вечірку 

Дата: 14 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Минулої суботи у Львові кілька десятків праворадикалів намагалися зірвати квір-вечірку Neutral у Клубі 151. Частина з них блокувала вхід на територію, погрожуючи відвідувачам. Інформацію щодо можливої “акції” заклад отримував ще із серпня. 

Про це повідомляє DTF Magazine з посиланням на організаторів. 

Фото: DTF

Співзасновник Neutral Степан Герман розповів, що через погрози “зриву” їхніх вечірок команда була вимушена їх не проводити: “І вже коли відбувся анонс івенту, запланованого на 11 грудня, чутки повернулись. Була інформація, що нам радять не проводити вечірку, що не пустять жодну людину, що квір та ЛГБТ – це неприйнятно, а також що не хочуть, аби їхні діти це бачили”.  

Водночас суботній захід вирішили не скасовувати та натомість посилили охорону. 

У день вечірки о 22:45, за 15 хвилин до початку, прийшли “близько 40 ультраправих, на вигляд дуже юних хлопців”, які вимагали скасувати вечірку. У Neutral зазначають, що не знають, чи це ті самі люди, які погрожували напередодні.
Після розмов з охороною вони почали вимагати зустрічі з Германом, пише DTF. 

“Все, що я чув, коли вийшов до них: “ЛГБТ – це ненормально”, “Мої діти того не повинні бачити”, “Як ти, військовий, можеш таке робити” (Герман – чинний учасник ООС), “У вас хлопці лижуться в капронках”, “Де той другий організатор з накрашеним волоссям та нігтями, дай нам його сюди”, пригадав співорганізатор вечірки. 

Він додав, що група молодиків розділилась і стала на вході, щоб не пускати людей на територію заводу, де розташований Клуб 151. За його словами, “вони погрожували людям, кидалися сніжками, залякували дівчат, деяких навіть били, а за деякими бігли, коли ті починали тікати, говорили людям, що пропустять їх за 200 гривень з людини”.

Зрештою організатори викликали поліцію та написали заяву, п’ятьох молодиків забрали до відділку. Решта розбіглася, повідомив Герман. Запланована вечірка відбулась. 

“Ініціативу” молодиків уже “привітали” в низці праворадикальних телеграм-каналів. 

Нагадаємо, що поліцейські оголосили підозри двом неповнолітнім за напад на бар “Хвильовий” на Подолі в Києві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter