У Луцьку затримали жінку, яка намагалася продати дитину своєї подруги

Дата: 24 Березня 2023
A+ A- Підписатися
На Волині викрили та затримали 26-річну місцеву жительку, яка намагалася продати за 30 тисяч доларів дитину своєї подруги.
 
Про це повідомляють Волинська обласна прокуратура та Нацполіція Волинської області.
 
Фото: Волинська обласна прокуратура

“23-річна місцева мешканка народила самотужки вдома хлопчика, якого одразу віддала своїй 26-річній подружці, щоб та піклувалася про нього. Спочатку жінка турбувалась про немовля, переховуючи від сторонніх очей, а потім, аби покращити своє матеріальне становище, почала підшукувати осіб, готових придбати 11-місячну дитинку”, – йдеться у повідомленні.

Про те, що мешканка Луцька підшукує серед своїх знайомих охочих придбати немовля, дізналися в Нацполіції. Жінку затримали в Луцьку 23 березня, коли вона намагалася передати дитину покупцю в обмін на 30 тисяч доларів.

Жінці повідомили про підозру в торгівлі людьми, вчиненій щодо малолітнього (ч. 3 ст. 149 КК України). Ця стаття передбачає від 8 до 15 років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.

Наразі розглядається питання про обрання їй запобіжного заходу. У поліції зазначили, що після вивчення всіх обставин та фактів діям матері також дадуть правову кваліфікацію.

Дитину, яку намагалися продати, вилучили. Зараз вона перебуває в медичному закладі.

Раніше ZMINA повідомляла, що у грудні 2021 року у Хмельницькому жінка намагалася продати 15-річну доньку в сексуальне рабство за 20 тисяч гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter