У Латвії хочуть збільшити видатки на підтримку українських біженців

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Кабінет Міністрів Латвії планує виділити більше коштів для органів місцевого самоврядування, щоб вони підтримали українських біженців. Фінансування хочуть збільшити приблизно на 10 мільйонів євро.
 
Про це повідомляє Delfi з посиланням на портал правових актів TAP.
 
Фото: Getty Images

Як зазначається, 28 березня 2023 року в країні видали наказ про надання Міністерству охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку (VARAM) фінансування у розмірі 21 788 249 євро для покриття витрат органами місцевого самоврядування у 2023 році, які надавали підтримку громадянам України, включаючи проживання та харчування.

Тепер уряд планує збільшити фінансування до 32 152 527 євро, щоб і надалі покривати видатки на підтримку мігрантам з України.

Міністр фінансів Латвії має поінформувати Комісію Сейму з бюджету та фінансів (податків) про зміни в асигнуваннях. Якщо та не висуне заперечень протягом п’яти робочих днів після отримання відповідної інформації, то зміни в асигнуваннях будуть проведені.

Нагадаємо, за даними латвійського МВС, нині в країні проживає менш ніж 32 тисячі українців, проте громадські організації вважають, що їхня кількість може бути більшою – до 40 тисяч, оскільки відбувається постійне переміщення через кордони.

Раніше ZMINA повідомляла, що латвійська влада до кінця року продовжила тимчасовий захист українських громадян, які вимушені були переїхати, рятуючись від повномасштабної війни. Раніше ця програма була доступна до 30 червня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter