У Латвії чоловіка засудили до 5 років в’язниці за шпигунство на користь РФ

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Суд Відземського передмістя Риги визнав Андріса Бірзгаліса винним у шпигунстві на користь Росії та засудив його до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на агентство LETA.

Фото з відкритих джерел

За інформацією агентства, у справі про шпигунство проходив громадянин Латвії Андріс Бірзгаліс 1955 року народження. Детальної публічної інформації про таку людину немає, хоча дані з сайту firmas.lv вказують, що до 2009 року чоловік працював у спортивному клубі Bauskas Zemgaļi.

Як зазначається, Бірзгаліс був одним із двох затриманих у двох окремих справах минулого року, за багаторічну співпрацю з російською військовою розвідкою та передачу їй конфіденційних даних про сектор державної оборони.

“Бірзгаліс визнаний винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною першою статті 85 Кримінального закону, а саме у незаконному зборі інформації, що не підлягає розголошенню, з метою її передачі іноземній державі. За це порушення закону він засуджений до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі та трьох років пробаційного нагляду”, – йдеться у повідомленні. 

Також Бірзгаліс визнаний винним  у зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів без дозволу. За це суд покарав його роком ув’язнення.

Остаточне покарання для правопорушника визначили шляхом часткового об’єднання вироків, таким чином його засудили до п’яти років позбавлення волі із пробаційним наглядом впродовж трьох років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter