У Київській області виявили тіла чотирьох загиблих цивільних, серед них дитина

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

3 травня на Київщині правоохоронці виявили тіла вбитих російськими військовими чотирьох мирних жителів, серед них – 10-річна дитина.

Про це у фейсбуці повідомляє поліція Київської області.

Фото: поліція Київської області

У селі Шибине поліцейські ексгумували тіла двох людей, серед яких 10-річна дівчинка, яка загинула від осколкових поранень, внаслідок потрапляння в будинок ворожого снаряду. Також виявили тіло 58-річного чоловіка, якого окупанти розстріляли впритул біля його будинку“.

Того ж дня в селі Нова Буда підняли на поверхню тіло 69-річної жінки, яка загинула внаслідок ворожого обстрілу, після чого на цвинтарі її поховали односельці.

Четвертою жертвою російських обстрілів стала 92-річна бабуся із села Озерщина. Вона загинула в пожежі у власній оселі, яка загорілася внаслідок ворожої атаки. 

Поліція провела попередній огляд тіл загиблих і доправила їх до моргів для проведення судово-медичних експертиз.

Напередодні також на Київщині, у селах, які були під тимчасовою російською окупацією, правоохоронці виявили ще 20 тіл загиблих мирних жителів.

За словами начальника поліції Київської області Андрія Нєбитова, загалом поліція виявила і спрямувала до судово-медичних установ для встановлення причин смерті 1235 тіл громадян України.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Ми просимо надсилати інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, ви можете повідомити про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter