У Києві затримали поплічницю бойовиків з Донеччини, яка збирала для них базу з іменами потенційних полонених

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві затримали жінку, яку слідчі підозрюють у співпраці із російськими бойовиками на Донеччині. 

Про це розповіли у СБУ. 

Фото: СБУ

До лав так званої “міграційної служби” бойовиків жінка влаштувалась ще у 2014-му, кажуть слідчі. 

Вона стала “старшою інспекторкою відділу адресно-довідкової роботи” й на своїй посаді збирала інформацію від “районних паспортних відділів” окупованого Донецька про дані місцевих жителів.

“Відомості узагальнювала в єдину адресну базу, яку бойовики використовували для незаконних затримань мешканців міста. Також вела облік так званих “сторожових карток”, де зберігалася інформація про українських патріотів, яких розшукують каральні органи бойовиків”,  – вважають есбівці. 

У Києві жінка оселилася в орендованій квартирі та почала оформлювати документи для виїзду за кордон, однак її знайшли та затримали. Під час обшуку у неї знайшли “трудову книжку” із записом про роботу на бойовиків. 

Тепер затриманій загрожує до 8 років за ґратами за підозрою в участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Нагадаємо, що цього року в Києві затримали ймовірного колаборанта, який намагався потрапити до Червоного Хреста. Він видавав себе за переселенця, приховавши факт, що допомагав встановлювати на окупованій Луганщині “рублеву зону”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter