У Києві військовому з Грузинського легіону не здають житло через інвалідність

Дата: 13 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Києві орендодавці відмовляються здавати квартиру українському військовому – громадянину Грузії, який став на захист України з початку повномасштабної війни та під час виконання бойових завдань втратив обидві ноги. Власники житла відкрито заявляють, що причиною відмови і є наявність інвалідності. 

Про це повідомила дружина військового Катріна Калайтанова

Фото з фейсбук-сторінки Катріни Калайтанової

Як розповіла жінка, її чоловік, імʼя якого вона просить не називати з безпекових міркувань, з 24 лютого 2022 року воював добровольцем у складі Грузинського легіону. Після втрати кінцівок він пройшов довгий шлях реабілітації та тренувань, а зараз – адаптується до протезів. 

“Довгий час він перебував у реабілітаційному центрі, а зараз час закінчився, і ми вирішили зняти житло. Зустрівшись із власником квартири, ми зіткнулися з нелюдом, який сказав моєму чоловікові: “Я не хочу, щоб у квартирі жив інвалід”, – поділилася Катріна.

Пара продовжила пошуки житла, але цього ж дня знову зіткнулася з відмовою. Рієлтор, який підшукував їм квартиру, розповів, що власники відмовляються, коли дізнаються, що чоловік користується кріслом колісним. 

Фото з фейсбук-сторінки Катріни Калайтанової

“Нам знову відмовили в оренді квартири. Вперше за весь час мій чоловік сказав мені такі страшні слова – щоб я не казала орендарю, що він на візку. У мене просто не вкладається в голові. Не вистачає слів”, – поділилася жінка.

Після того як Катріна поділилася цією історією в соцмережах, вона дізналася, що з подібною проблемою стикаються й інші люди – користувачі крісла колісного, але вони зазвичай не виносять цю проблему на загал. 

Нагадаємо, що це не перший випадок дискримінації українських військових за ознакою інвалідності. Так, наприкінці жовтня керівництво Львівського комунального автотранспортного підприємства №1 оголосило догану водію, який не пустив у салон автобуса військового з інвалідністю. 

Розголосу ситуації надав Роман Глушко, який був у цей момент поряд. Водій не пустив у транспорт військового з ампутованою ногою на площі Митній. Коли його увагу звернули на це, то він, за словами Глушка, відповів: “У мене зупинка три хвилини, я чекати не буду”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter