У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві відкрили перші в Україні водійські курси для жінок, що опинилися у складних життєвих обставинах через повномасштабну війну. 

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Фото: Марина Хонда

“Цей пілотний проєкт – не просто курси водіння, а можливість для 15 жінок отримати нову професію та стати ще більш мобільними, незалежними та впевненішими в собі. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для 5 жінок з інвалідністю”, – розповіла Хонда.

Через війну, як розповідає заступниця голови КМДА, жінки вимушені були переїхати з рідних міст та починати все з нуля. Вони втратили житло, роботу та постійні джерела доходу. Деякі з цих жінок самостійно виховують дітей з інвалідністю та мають скрутне фінансове становище.

З моменту оголошення конкурсу за три дні організатори отримали близько двох тисяч заявок. Первинним етапом відбору став аналіз анкет, фінальним – особистісні інтерв’ю.

Курси включають як теоретичну, так і практичну підготовку, що забезпечить жінкам необхідні навички для безпечного керування автомобілем. До кінця року учасниці після успішного складання іспиту отримають водійське посвідчення категорії В.

Учасниці курсу вже відвідали перше заняття – “Основи законодавства у сфері безпеки дорожнього руху”.

Фото: Марина Хонда

Нагадаємо, що в липні на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі відкрилися п’ять перших автошкіл для навчання людей з інвалідністю.

В автошколах навчаються люди з інвалідністю, які хочуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter