У Києві відкрили пам’ятник Махатмі Ганді

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Ботанічному саду імені Фоміна в Києві відкрили пам’ятник індійському політичному і громадському діячу Махатмі Ганді.

Про це повідомляє Укрінформ.

Бронзовий пам’ятник відкрили з нагоди 150-річчя від дня народження Ганді. Простір навколо пам’ятника автори планують назвати  “Оазис миру” на честь філософії Махатми.

На церемонії відкриття посол Індії в Україні Партха Сатпатхі зазначив, що монумент став першим подібним в Україні. 

“Махатма Ганді своїм прикладом та своїми настановами показав нам багато чого в цьому світі. Перше питання, яке я ставлю собі, коли думаю про нього, це те, наскільки він сьогодні важливий та яка його роль у сьогоднішньому світі. Я вважаю, що його роль лише зростатиме”, – сказав він.

Нагадаємо, що 2 жовтня світ відзначає День ненасильства, який проголосили на 62-й сесії Генеральної асамблеї ООН і відзначають щороку в день народження Махатми Ганді (1869–1948 рр.). 

Відомо, що сьогодні постать Ганді викликає деякі суперечки серед істориків. Так, у 2018 році пам’ятник Ганді знесли в столиці Гани, Аккарі. Зробили це через звинувачення Махатми в расизмі, адже у своїх творах він називав чорношкірих південноафриканців “кафрами” – образливим терміном, що вживався щодо них португальськими колонізаторами. Монументи Ганді також плюндрували в Амстердамі, Вашингтоні та Лондоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter