У Києві та Харкові відкрили метро

Дата: 25 Травня 2020
A+ A- Підписатися

25 травня запустили роботу всі лінії столичного метрополітену. 

Про це повідомили на сайті підземки.

Через карантин метро не працювало в Києві та інших містах України майже два місяці. Роботу підземки відновили за умови певних правил. Так, зокрема, вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу потягів в електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Також у столичному метро: 

  • усі пасажирські зони дезінфікуються в посиленому режимі (ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі та платформи станцій);
  • працівників забезпечено засобами індивідуального захисту для роботи з пасажиропотоком;
  • розміщено інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму;
  • вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції.

Окрім цього, у метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання повинні проводити температурний скринінг. Не мають допускати в метро пасажирів із температурою тіла, вищою за 37,2, або з ознаками інфекційного захворювання.

У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менш ніж 1,5 метра між пасажирами в чергах до кас і терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій. У разі скупчення пасажирів обмежуватимуть їхню кількість на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) для дотримання санітарних відстаней. У транспорті мають інформувати пасажирів щодо встановлених протиепідемічних обмежень.

Також водіїв, машиністів, кондукторів, контролерів та інший персонал мають забезпечити засобами індивідуального захисту. Окрім того, повинні контролювати стан їхнього здоров’я. До роботи не мають допускати осіб з ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.

25 травня метро відновило свою роботу також у Харкові. Там пасажирів пускатимуть тільки в масках чи респіраторах. 

Шановні пасажири!Відповідно до наказу Департаменту інфраструктури Харківської міської ради №132 від 22.05.2020 року…

Опубліковано Харківський Метрополітен Субота, 23 травня 2020 р.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter