У Києві судитимуть чоловіка, який чинив домашнє насильство попри численні приписи

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Столична поліція передала до суду обвинувачення щодо 42-річного чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство над дружиною і не реагував на приписи.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У поліції зазначають, що порушник систематично ображав потерпілу, а адміністративні стягнення – штрафи та арешт – не давали позитивних результатів.

З початку поточного року до поліції неодноразово надходили виклики від 43-річної місцевої мешканки щодо вчинення чоловіком сімейних сварок. Перебуваючи напідпитку, він у присутності малолітньої дитини ображав та принижував жінку.

За словами старшого слідчого Голосіївського управління поліції Миколи Неразіка, 42-річний порушник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності:

“За кожним викликом правоохоронців відносно чоловіка складалися протоколи, виносився терміновий заборонний припис, який він порушив. Двічі суд застосовував до кривдника адміністративний арешт, а неодноразові штрафи він так і не сплатив. Постійні превентивні заходи та адміністративні стягнення не давали позитивних результатів, і чоловік продовжував свої протиправні дії”. 

Відтак слідчі Голосіївського управління поліції відкрили провадження і повідомили кривднику про підозру у злочині за статтею 126-1 ККУ (“Домашнє насильство”).

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт поліцейські надіслали до Голосіївського районного суду для розгляду матеріалів кримінального провадження по суті.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter