У Києві спалили автівки двом представницям ОСББ на Оболоні

Дата: 30 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Близько третьої години ночі невідомі спалили автівки двом представницям правління ОСББ «Фаворит» у Києві, внаслідок чого вогнем було пошкоджено також машини кількох інших мешканців будинку.

Про це виданню ZMINA розповіла одна з постраждалих Марина Хохрякова.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Федоренка, жителя будинку, що входить у це ОСББ

Вона пов’язує інцидент із діяльністю ОСББ. За словами активістки, зараз тривають суди за позовом правління щодо ймовірно незаконного захоплення нежитлових приміщень в одному з будинків об’єднання, а також один із жителів намагається через суд добитися дозволу для підключення додаткових кабелів.

За фактом подій поліція Київщини почала провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України — умисне знищення або пошкодження майна. Як повідомили правоохоронці, всього постраждали чотири автівки. Тривають слідчі дії.

Це не перший інцидент, спрямований проти членів правління цього ОСББ останнім часом. У жовтні минулого року центр прав людини ZMINA зафіксував фізичний напад на голову правління Ігоря Дуганця.

Також у березні 2020 року невідомий замовив доставку труни і похоронного вінка для Марини Хохрякової, через що поліція розслідує провадження за статтею про погрозу вбивством. Про притягнення когось до відповідальності за це однак наразі невідомо.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter