У Києві праворадикали зірвали преспоказ документального ЛГБТ-фільму “Будьмо, гей”

Дата: 27 Травня 2021
A+ A- Підписатися
У Києві ультраправі молодики зірвали преспоказ документального ЛГБТ-фільму “Будьмо, гей: діалоги про гідність”. Нападники розбили вікна приміщення, де відбувалася подія, закинули до нього фаєри та залили сльозогінним газом. 
 
Відео нападу опублікували на сторінці “Київпрайду” (відео містить ненормативну лексику). 
 
 
“Під вікна Dialog Hub о 19:00 прийшло з десяток молодиків у масках з черепами та фашистськими символами й з чорними прапорами з логотипом Solaris та ввімкнули на гучномовці психоделічну музику. Вони постукали у вікна, але потім мирно стояли пів години з гучно ввімкненою музикою. Через пів години вони розбили вікно та закинули фаєр та шашку зі сльозогінним газом. Згодом одразу втекли”, – повідомили в “Київпрайді”. 
 
У дописі зазначили, що всі двадцятеро гостей заходу отримали легкі опіки очей. 
 
На місце злочину прибула поліція, пожежники та медики. Організатори заходу подали заяву до правоохоронців. 
 
“Київпрайд” та низка громадських організацій, зокрема “Військові ЛГБТ”, вимагають розслідувати напад як злочин ненависті щодо ЛГБТ, притягнути до відповідальності “організацію Solaris” (в описі телеграм-каналу угруповання йдеться, що воно “культивує велич арійської раси”. – Ред.), а також використати фото нападників та відеоматеріали як докази в провадженні.  
 
Стрічка “Будьмо, гей: діалоги про гідність” розповідає про те, як Революція гідності та бойові дії на Донбасі вплинули на чотирьох ЛГБТ-людей, героїв фільму, їхнє відчуття гідності, а також про те, як українське суспільство змінило думку щодо ЛГБТ.  
 
Фото на обкладинці: Дмитро Чайка 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter