У Києві почали відновлювати постраждалі від обстрілів будинки, ТРЦ “Ретровіль” частково відкриють у червні

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві розпочали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок російських обстрілів.

Як повідомили у Київській міській державній адміністрації, роботи планують завершити ближче до середини осені, щоб містяни до початку опалювального сезону повернулися у свої домівки.

На реконструкцію місто виділило зі столичного бюджету майже 600 млн грн. Також уряд виділив 200 млн грн із державного бюджету.

Загалом відновлення потребують майже 390 будівель, із них понад 220 – це житлові будинки. Решта – об’єкти соціальної інфраструктури: медзаклади, садочки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі.

Водночас столичний ТРЦ Retroville, в який у березні влучила російська ракета, планує частково відкритись для відвідувачів вже 15 червня цього року. 

Наразі у ТРЦ тривають ремонтні роботи повідомили у Retroville. 

За планом, три чверті площ ТРЦ Retroville відкриють для відвідувачів у серпні цього року, а решту площ поетапно стануть доступні у грудні 2022 року та березні 2023 року.

Як відомо, ввечері 20 березня росіяни завдали ракетного удару по Подільському району столиці. Внаслідок атаки зазнав значних руйнувань торгівельний центр Retroville (“Ретровіль”). Також були пошкоджені вікна у навколишніх житлових будинках та припарковані поруч автомобілі. Загинули восьмеро людей. 

Торгово-розважальний комплекс “Ретровіль”, який відкрився у 2021 році, будували 6 років, за оцінкою видання Forbs загальний обсяг інвестицій в нього становив 41 млн євро. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter