У Києві побили трьох темношкірих студентів: справу розслідуватимуть як порушення рівноправності

Дата: 20 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У ніч на понеділок, 20 липня, у Києві в бійці зі стріляниною постраждали троє чоловіків з Демократичної Республіки Конго, які навчаються в Україні. Інцидент розслідуватимуть за фактом хуліганства та порушення рівноправності громадян. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

“Учора близько 22:00 до Подільського управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину на проспекті Георгія Гонгадзе. На місці правоохоронці встановили, що троє студентів – громадян іншої держави очікували на таксі, коли до них почали чіплятися молодики напідпитку. На зауваження припинити правопорушення незнайомці не відреагували та вчинили штовханину, у ході якої пошкодили авто, яке приїхало на виклик”, – йдеться в повідомленні правоохоронців. 

Водночас у дописі на сторінці “Київ оперативний” у фейсбуку зазначають, що, за словами потерпілих, на них напали через колір їхньої шкіри. Студенти розповіли, що сутичка сталася, коли вони сіли в таксі, щоб поїхати з аптеки додому:

“…До автомобіля підлетіли п’ятеро осіб і з криками: “Чорні, що ви тут робите?” – витягнули їх з автомобіля та почали бити”. 

Під час бійки, додають у публікації, невстановлена особа також зробила кілька пострілів у повітря.  

“Після інциденту поліція знайшла в лісі компанію молодих людей, які обговорювали те, як “покарали приїжджих” і розбили скло. Затримані перебували в стані сильного алкогольного сп’яніння. Свої дії пояснили тим, що ніколи не бачили людей з “таким кольором шкіри” і таким чином “хотіли познайомитися”, – пише “Київ оперативний”.   

У повідомленні правоохоронців зазначають, що поліцейські вже встановили двох правопорушників, яких упізнали потерпілі. Ними виявились 24-річний та 23-річний уродженці Рівненської області. 

За фактом нападу правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (“Хуліганство”) та за ч. 1 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі готують повідомлення про підозру затриманим. Їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter