У Києві під офіс пацієнтської організації підклали вибухівку

Дата: 17 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Києві невідомі підірвали двері офісу пацієнтської організації “100% життя”.

Про це повідомили на сторінці організації у фейсбуку.

Впервые в Украине на предложения усовершенствовать права человека общественная организация получила угрозу, которую…

Опубліковано «100% життя» – Мережа ЛЖВ Понеділок, 17 лютого 2020 р.

“Уперше в Україні на пропозиції вдосконалити права людини громадська організація отримала погрозу, яку можна оцінити як терористичну дію. Сьогодні вночі невідомі скоїли спробу підриву офісу найбільшої пацієнтської організації “100% життя” (Мережа ЛЖВ). Також було залишено напис, який, за нашими оцінками, адресовано народному депутатові України, члену нашої організації”, – написали активісти.

За їхніми словами, невідомі залишили записку зі зверненням до членкині організації та нардепки Лади Булах, яка нещодавно внесла до Верховної Ради законопроєкт №2684, що дозволяє дітям від 14 років отримувати доступ до їхньої медичної інформації і, відповідно, лікуватися без батьків. Одразу після публікації тексту документа на нього посипалася критика з боку, зокрема, релігійних та консервативних організацій. 

На брифінгу біля офісу “100% життя” депутатка Булах наголосила, що сумнівів у причетності до нападу критиків законопроєкту немає. 

“На плакаті величезними буквами було написано: “Дякуємо Ладі за законопроєкт”. Я захищаю пацієнтів будь-якого віку, але в Україні пацієнт – це людина з 18 років. До 18 років людина як суб’єкт. Тебе можуть лікувати, а можуть не полікувати, можуть відмовити навіть у консультації та медичному огляді. Підлітки є моїми партнерами і їхні інтереси я представляю у Верховній Раді”, – заявила вона. 

Заява щодо нападу на офіс Мережі

Опубліковано «100% життя» – Мережа ЛЖВ Понеділок, 17 лютого 2020 р.

Також Булах додала, що звертатиметься до правоохоронних органів, адже боїться за власну безпеку та безпеку своїх рідних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter