У Києві перед будівлею МЗС України урочисто підняли кримськотатарський прапор

Дата: 26 Червня 2022
A+ A- Підписатися
У День кримськотатарського прапора перед центральним входом у будівлю Міністерства закордонних справ України на флагштоку підняли стяг кримськотатарського народу. Прапор підняли не лише у столиці, а й в усіх закордонних дипломатичних установах, всюди, де Україна присутня у світі. 
 
Про це повідомляє Укрінформ.
 

У щорічній церемонії взяли участь перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, постійний представник президента в Криму Таміла Ташева та директор Кримського дому Ахтем Сеітаблаєв.

“Оскільки ми сьогодні це робимо вперше за умов, коли Київ, столиця, разом з іншими містами зазнають ракетних обстрілів, це достатньо непростий момент… Мені здається, дуже важливо розуміти, що все це почалося з Криму, і завжди пам’ятати про окупацію Криму 2014 року, наслідки цієї окупації, які безпосередньо впливають на ситуацію сьогодні”,  – сказала Джапарова.

 

Рефат Чубаров нагадав, що 26 червня 1991 року першим рішенням відновленого Курултаю кримськотатарського народу було ухвалення постанови про національний прапор і гімн кримськотатарського народу.

Голова Меджлісу також підкреслив, що численні заходи з ушанування прапора зараз є особливою формою підтримки корінного народу Криму, етнічних українців, людей інших національностей на півострові, які залишаються відданими Україні.

“Зараз ми перебуваємо на дуже важливій відстані, коли до нашого рідного Криму в умовах важкого повномасштабного вторгнення рукою подати. Важливо останній цей ривок зробити з гідністю, у боротьбі за відновлення територіальної цілісності України. Ця війна почалася не 24 лютого, а вісім років тому. Вона й завершиться після підняття кримськотатарського та українського державного прапорів над Севастополем, нашою Ялтою, Бахчисараєм та Сімферополем”, – додала Ташева.

Після промов учасники церемонії підняли кримськотатарський прапор перед будівлею МЗС, пролунав гімн України.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму понад 50 активістів отримали попередження від незаконної на півострові “прокуратури”. Окупанти нагадують про заборону проведення масових зібрань 26 червня.

Окупаційні силовики масово вручали попередження кримськотатарським активістам напередодні Дня кримськотатарського прапора щодо заборони проведення “несанкціонованих заходів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter