У Києві на кількох станціях метро пошкодили дефібрилятори, встановлені для екстреної допомоги

Дата: 20 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві на кількох станціях метро невідомі пошкодили дефібрилятори, розміщені там для надання екстреної допомоги.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці метрополітену.

Зокрема, на станції “Університет” троє молодих чоловіків вийняли дефібрилятор з боксу без потреби та відкрили електроди. Останні тепер підлягають заміні. Пошкоджені кришки боксів дефібриляторів також зафіксували на станціях “Академмістечко” та “Хрещатик”.

А на станції “Арсенальна” обладнання нещодавно намагався викрасти безхатько. 

У комунальному підприємстві нагадують, що Київський міський центр здоров’я закупив для метрополітену 52 дефібрилятори. Для ефективного використання обладнання розміщено в пасажирських зонах.

У метрополітені просять відповідально ставитися до дефібриляторів на станціях, оскільки вони можуть урятувати чиєсь життя.

“Щоб запобігти випадкам вандалізму чи викрадення, просимо повідомляти персонал станції та представників поліції, якщо дії пасажирів біля обладнання видаються підозрілими”, – додають у метрополітені.

Як відомо, на початку березня дефібрилятори та аптечки встановили на 19 станціях. Зробили це в межах проєкту “РеаніМетро”. Наразі керівництво метро планує додаткову закупівлю обладнання.

Лідерка команди “РеаніМетро” Марія Назарова в коментарі Громадському повідомляла, що з вересня 2018 до лютого 2019 року в метро померли 15 людей від причин, не пов’язаних з падінням на колії, і це лише з новин у ЗМІ. А до червня 2019-го метро взагалі не вело офіційної статистики смертей у підземці, крім падінь на колії.

Дефібрилятор у метро може врятувати людині життя. Швидка дефібриляція подвоює шанси людини на виживання. Без масажу серця та дефібриляції шанси на виживання зменшуються на 7–10% з кожною хвилиною, зазначає Американська асоціація серця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter