У Кривому Розі другий тиждень під землею страйкують шахтарі

Дата: 14 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

На чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату другий тиждень з вимогою збільшення заробітної плати та покращення умов праці страйкують 195 гірників.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. 

Підземний протест відбувається на шахтах “Октябрська”, “Родіна”, “Тернівська” та “Гвардійська”. За словами Волинця, в ніч на 14 вересня на одну з шахт приїжджала машина швидкої допомоги. Водночас, як наголошує голова Незалежної профспілки гірників, серед шахтарів, що страйкують, може поширитися коронавірус, адже в умовах підземного протесту складно дотримуватися соціальної дистанції та маскового режиму. 

“Учасники підземних та наземних протестів, активні жителі міста, люди, що привозять їжу, займаються оргпитаннями, – усі загнані в ситуацію, в умови, коли фізично неможливо озиратися на маски, антисептики, дистанцію, коли бігають з температурою з хворим горлом, не знаючи, чи це застуда, чи грип, чи щось важче. Ніхто не замислюється, не уявляє наслідків, якщо в протестувальників у підземних умовах можуть раптом поширитись інфекційні захворювання або навіть коронавірус”, наголосив він.
 
Шахтарі Криворізького залізорудного комбінату вже записали звернення до депутатів Європарламенту з проханням захистити їхні громадянські та трудові права, а також захистити родини протестувальників від переслідування. Раніше повідомлялося про те, що адміністрація комбінату посилила тиск на страйкарів, зокрема виставила додаткові блокпости біля шахтних стовбурів, щоб обмежити комунікацію шахтарів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter