У Криму жінка намагалася розбити кримськотатарську стелу з тамгою

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Саках невідома жінка спробувала розбити кримськотатарську стелу з тамгою та рядками з Корану, встановлену на в’їзді до міста, біля Євпаторійського шосе. 

Про це “Крим.Реалії” розповів активіст Мансур Тейфук.

За його словами, жінка вилізла на дах власного легкового автомобіля з молотком у руках і завдала ним кілька ударів по конструкції стели. Через удари на стелі з тамгою залишилися сліди пошкоджень.

“Вона залізла на дах свого автомобіля і намагалася розбити півмісяць молотком. Після того як він зламався, вона дістала інший, що свідчить про завчасно сплановані дії. Усе це супроводжувалось образами на адресу кримських татар та релігії. Коли ж вона намагалася зникнути з місця злочину, її автомобіль не завівся”,написав активіст на своїй фейсбук-сторінці. 

Пізніше до місця інциденту прибули співробітники Росгвардії і поліції. Останні затримали жінку, її автомобіль евакуювали. Крім того, на місце інциденту приїхав представник місцевої провладної організації “Товариство кримських татар “Інкішаф” Ескендер Білялов.

Активіст стверджує, що затримана жінка – мешканка міста Кемерово. 

Офіційна інформація російської поліції в Криму і Росгвардії стосовно цього відсутня. Підтвердження інформації з інших джерел немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter