У Криму засудили до ув’язнення українця, звинуваченого в “екстремізмі”

Дата: 22 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “суд” міста Євпаторії, засудив до одного року позбавлення волі громадянина України, якого звинуватили у “створенні екстремістської спільноти”.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”, посилаючись на повідомлення пресслужби Євпаторійського суду.

Вироком Євпаторійського міського суду Республіки Крим за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282.1 Кримінального кодексу Росії (створення екстремістської спільноти), засуджений студент геолого-географічного факультету одного з українських вишів“, – йдеться у повідомленні.

За версією російського “слідства” громадянином України Д. у соціальній мережі була створена група, присвячена відновленню суверенітету України в Криму. Ним було розроблено статут, структуру, символіку цієї “екстремістської спільноти”. Студент активно вербував членів групи з-поміж жителів Кримського півострова та закликав до вчинення протиправних дій. Підсудний був виявлений і затриманий співробітниками ФСБ під час поїздки до Республіки Крим у 2020 році.

Також у повідомленні зазначено, що засуджений громадянин України нібито свою провину визнав і заявив про “хибність своїх переконань“.

Громадянин Д. вину визнав повністю, розкаявся у скоєному, при цьому пояснив, що злочин скоїв, оскільки потрапив під вплив групи українських студентів з радикально-націоналістичними переконаннями, а також пропаганди українських засобів масової інформації“, – йдеться в повідомленні пресслужба окупантів.

Підтвердження даної інформації з інших джерел немає. Ім’я та прізвище не вказані в повідомленні суду. Незалежні коментарі засудженого громадянина України або його захисту відсутні“, – повідомляє “Крим.Реалії”.

За непідтвердженою інформацією мова може йти  про 22-річного жителя Одеси Олександра Долженкова. Олександр – геолог за освітою, випускник Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.  Хлопець створив однойменний YouTube-канал, де він викладав відеоблог про подорожі Україною і деяким країнам Європи. З серпня минулого року на каналі Долженкова немає оновлень.

Фотографія обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter