У Криму “суд” відправив за ґрати Нарімана Джеляла та братів Ахтемових: на трьох їм призначили 45 років

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд” в окупованому Криму оголосив вирок кримськотатарському політику та активісту Наріману Джелялу і братам Азізу та Асану Ахтемовим. 

Про це повідомляє “Кримський процес”. 

Фото: “Кримський процес”

Окупанти назвали їх винними в скоєнні диверсії на газопроводі в селі Перевальному, а також у контрабанді та зберіганні вибухових речовин.

Джелялу призначили покарання у вигляді 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Також він має сплатити штраф 700 тисяч рублів, а після відбуття покарання на півтора року щодо нього запровадять обмеження в правах.

Асана Ахтемова суд відправив на 15 років до колонії суворого режиму. Він теж має сплатити штраф у розмірі 500 тисяч рублів.

Азіз Ахтемов отримав 13 років позбавлення волі в колонії суворого режиму й також має сплатити штраф у розмірі 500 тисяч рублів. Після відбуття покарання на рік щодо них запровадять обмеження в правах.

На оголошення вироку допустили не всіх охочих. Під будівлею “суду” зафіксували велику кількість співробітників поліції, а також оперативних співробітників Центру протидії екстремізму на чолі з начальником сімферопольського управління Русланом Шамбазовим.

Підсудні під час оголошення вироку перебували в “акваріумі”, на них були футболки із символічними написами – в Асана Ахтемова зі словами з кримськотатарського гімну, в Азіза Ахтемова – з українського. У Джелялова напис “Два прапори – одна країна”.

Раніше ZMINA детально розповідала про цю політично вмотивовану кримінальну справу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter