“Суд” відмовив захисту журналіста Єсипенка у допиті слідчого ФСБ та відклав слухання

Дата: 22 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму Сімферопольський районний “суд” відмовив захисту арештованого позаштатного журналіста “Крим.Реалії” Владислава Єсипенка у задоволенні клопотання про допит слідчого ФСБ Росії Віталія Власова.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на адвоката журналіста Дмитра Дінзе.

Владислав Єсипенко. Джерело “Радіо Свобода”

Адвокат Єсипенка, повідомив, що суд відклав дебати у цій справі. За його словами, до суду не надійшли результати перевірки за заявою журналіста щодо застосування до нього тортур під час попереднього слідства.

Захист Владислава Єсипенка також зазначив, що зміст матеріалів кримінальної справи на стадії попереднього слідства має розбіжності з матеріалами, які розглядаються в суді.

Наступне засідання заплановане на 15 лютого.

Нагадаємо, 10 березня 2021 року в Сімферополі ФСБ затримала громадянина України Владислава Єсипенка. За попередньою інформацією, чоловіка арештували у зв’язку з його політичними поглядами після відвідування акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка, яка відбулась у місті 9 березня 2021 року.

Російська спецслужба інкримінує українцю порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ, (“незаконне виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин…”). 16 березня ФСБ РФ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей” у Криму.

Начальник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Артем Дехтяренко в коментарі виданню ZMINA заперечив, що журналіст співпрацював зі Службою безпеки України. Водночас він наголосив, що органи влади РФ та окупаційна адміністрація відповідальні за порушення норм міжнародного права, політичні переслідування та незаконні затримання українців, зокрема на території Автономної Республіки Крим.

Раніше повідомлялося, що експертиза не знайшла відбитків пальців арештованого журналіста на “вилученій” у нього гранаті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter