У Криму “суд” оштрафував активіста за “неповідомлення про злочин”

Дата: 30 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Судакський “міський суд” в окупованому Криму ухвалив рішення оштрафувати активіста Рідвана Умерова на суму 30000 рублів (11250 грн) за “неповідомлення про злочин”.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність“.

Рідван Умеров

З цим рішенням я не згоден і вважаю це тиском не тільки на мене, а й на весь народ“, – заявив Рідван Умеров.

Днем раніше відбулися дебати сторін, на яких прокурор попросив визнати Рідвана Умерова винним і призначити йому штраф в розмірі 50000 рублів. ФСБ Криму вважає, що чоловік порушив статтю 205.6 КК РФ (“Неповідомлення про злочин”). Про це повідомив адвокат Марлен Халіков.

Спецслужби звинувачують Рідвана Умерова в спілкуванні через соціальну мережу “ВКонтакте”, з Уміджоном Дададжоновим, який, на думку спецслужб, брав участь у бойових діях в Іраку. Умеров, нібито, знав про це і не звернувся до правоохоронних органів.

За аналогічною справою проходять ще декілька кримських татар, двох з них вже визнали винними і призначили покарання у вигляді штрафу. Айдеру Кадирову – 30000 рублів, Енверу Топчі – 40000 рублів.

На попередніх процесах були допитані у якості свідків захисту рідні Рідвана Умерова. Понятий, який виступив раніше в “суді” як свідок і брав участь в обшуку помешкання Рідвана Умерова, повідомив, що обвинувачений “не відповідав на повідомлення в листуванні з підозрілим обліковим записом, власником якого, за версією ФСБ, є Дададжонов, і навіть знищував повідомлення”.

Проте, ФСБ продовжувало звинувачувати кримського татарина в порушенні статті 205.6 КК РФ (“Неповідомлення про злочин”). Сторона захисту просила виправдати Умерова і не згодна з даними звинуваченням, зазначаючи, що вони “надумані”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter