У Криму “суд” оголосив Едема Бекірова в розшук

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “суддя Центрального районного суду” в Сімферополі Сергій Деменок ухвалив постанову про оголошення Едема Бекірова в розшук. Розгляд справи зупинено, допоки чоловіка не доставлять у суд.

Едем Бекіров

Про це пише видання “Кримський процес”.

Повідомляється, що засідання відбулося без участі слухачів: через загрозу поширення коронавірусної інфекції в суд допускають тільки учасників процесу.

Як зазначив адвокат Олексій Ладін, у “суді” захист звернув увагу на наявність істотних обмежень з приводу в’їзду громадян до Криму і на загрозу для здоров’я Едема Бекірова через коронавірусну пандемію. Також адвокати зазначили, що раніше розгляд кримінальної справи зупинили до повного одужання підсудного, але наразі цього не сталося.

Нагадаємо, Едема Бекірова затримали російські спецслужби на в’їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері та родичів. Бекірова звинувачують у скоєнні злочину за статтею 222 частиною 2 і 222.1 частиною 2 КК Росії (зберігання і передання вибухових речовин і боєприпасів).

27 серпня 2019 року Едема Бекірова звільнили з-під варти для участі у “великому обміні” між Росією і Україною. 9 вересня він був доставлений разом з іншими українськими політичними в’язнями до Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter