У Криму спецслужби викрали громадського активіста Ролана Османова – “Кримська солідарність”

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Біля будівлі незаконного “Верховного суду Республіки Крим” невідомі в масках 13 липня викрали кримського громадського журналіста Ролана Османова. Він наразі перебуває будівлі незаконного “Центру протидії екстремізму”. 

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність“.

Правозахисна ініціатива нагадує, що в грудні 2021 року незаконний “Київський районний суд” призначив йому штраф у розмірі 15 тисяч рублів за участь у “стихійних зборах” кримських татар 4 вересня біля “ФСБ” у Сімферополі.

Тоді в тимчасово окупованому Криму затримали Нарімана Джеляла, Асана, Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова.

Ролан Османов приїхав на місце подій і здійснював фото та відеознімання. У цей час окупаційні силовики затримали його разом з десятками інших людей і доставили до “відділку поліції”, де на нього склали адміністративний протокол. Чоловіка не повідомили про призначення слухання, а про процес він дізнався випадково.

Пізніше до нього з візитом приходили співробітники незаконного “Центру з протидії екстремізму” і вручили попередження про “неприпустимість скоєння злочинів”.

2019 року російські силовики проводили в нього в будинку обшук. Вони заявили, що нібито шукали наркотики, але зрештою нічого не знайшли й залишили домоволодіння.

Ролан Османов – кримський активіст і стрімер. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом реставрації. Крім цього, він постійний слухач на судових засіданнях у політично вмотивованих справах на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter