У Криму призупинили розгляд справи Бекірова

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Центральний суд Сімферополя призупинив розгляд кримінальної справи проти кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого в межах масштабного обміну повернули додому на початку вересня. 

Про це повідомили активісти ініціативи “Кримський процес”.

Призупинити провадження до повного одужання активіста просила прокуратура. Зі свого боку захист Бекірова повідомив, що наразі не відомо, коли закінчиться реабілітація чоловіка, який має першу групу інвалідності та цукровий діабет і За місяці, проведені в СІЗО Сімферополя, в Бекірова почали з’являтися виразки на ногах, судоми, а інсулін в ізоляторі йому кололи тричі на день.. До цього моменту справа активіста залишатиметься в так званому Центральному суді Сімферополя. 

Як відомо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова російські силовики затримали на в’їзді до Криму наприкінці минулого року. Він прямував до півострова для відвідування 78-річної матері та родичів. Російські силовики закидали чоловіку розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів. 

На початку вересня Бекірова звільнили в межах масштабного обміну. Згодом захист політв’язня повідомив, що справу проти кримського татарина продовжує розглядати російський суд, а звільнення чоловіка силовики сприймають як лікування в Києві

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter