У Криму поліція оголосила попередження громадському активісту Теміркалієву

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція окупаційної влади оголосила попередження активістові й стримеру “Кримської солідарності” Наріману Теміркалієву, який проживає в Бахчисарайському районі.

Про це повідомив громадянський рух “Кримська солідарність” з посиланням на громадського журналіста. 

“2 квітня мене відвідав співробітник поліції, щоб вручити застереження та взяти з мене пояснення про те, що я нібито не брав участі в несанкціонованих заходах, таких як мітинги, марші тощо. Я, посилаючись на ст. 51 Конституції РФ, відмовився давати будь-які пояснення”, – повідомив громадський журналіст.

Такі дії російського МВС він назвав тиском на нього як на активіста “Кримської солідарності” та тиском на всіх, кому надходять такі застереження.

“Ба більше, це тиск на всіх тих, хто не згоден із сьогоднішньою несправедливістю стосовно кримських татар та кримських мусульман. Усе це робиться для того, щоб залякати наш народ”, – прокоментував Наріман Теміркалієв.

Раніше його затримали в Москві разом із 46 кримськими татарами, які 10–11 липня 2019 року приїхали висловити свій протест через вирок фігурантам “бахчисарайської групи” в справі “Хізб ут-Тахрір”. Щодо нього було порушено адміністративну справу, а російський суд присудив йому штраф.

Нагадаємо, у лютому Центр прав людини ZMINA та Кримська правозахисна група оприлюднили інформаційно-аналітичну доповідь про згортання свободи слова в тимчасово окупованому Криму. З кінця лютого 2014 до вересня 2019 року правозахисники зафіксували понад 300 порушень прав журналістів в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter