У Криму “поліція” попереджує кримських татар, щоб ті не відвідували акцій протесту

Дата: 25 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Протягом минулого тижня в тимчасово окупованому Криму окупаційні “поліцейські” відвідували помешкання кримськотатарських активістів та громадських журналістів “Кримської солідарності” і вручали заборону на участь та організацію акції протесту. 

Про це інформує “Кримська солідарність“.

Так, до прикладу, російські силовики в цивільному одязі вручили громадському журналістові Еміну Рустемову попередження про заборону проводити та відвідувати мітинги через “режим підвищеної готовності на території Республіки Крим”.

“Ви, напевно, бачите, що в країні відбувається. Різні мітинги, заборонені скупчення великої кількості людей, одиничні пікети дозволено”, – цитує слова російського силовика громадський журналіст. “Поліцейські” поїхали після того, як чоловік підписав застереження. 

У самому документі міститься посилання на “указ” кремлівського куратора в Криму “Про запровадження режиму підвищеної готовності на території Республіки Крим”. Документ забороняє будь-які масові зібрання.

Крім того, в застереженні згадується протидія екстремістській діяльності під час проведення мітингів, а всіх порушників наказано притягувати до відповідальності.

Подібні застереження “поліція” вручила також кримськотатарським активістам Ризі Асанову, Азізу Карахалілову й Арсену Якубову та координатору “Кримської солідарності” Мустафі Сейдалієву.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter