У Криму після серії обшуків ФСБ порушила дві кримінальні справи проти Свідків Єгови

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Минулого тижня в окупованому Криму у місті Армянську російські силовики провели обшуки у послідовників Свідків Єгови. Стосовно двох людей порушили кримінальні справи.

Про це повідомляє “Європейська асоціація Свідків Єгови”.

Старший слідчий слідчого відділу УФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополь Віталій Власов порушив кримінальні справи за ч. 1 ст. 282.2 КК РФ (організація екстремістської діяльності) стосовно Олександра Литвинюка і ще одного місцевого віруючого – 48-річного Олександра Дубовенка, – йдеться у повідомленні.

Підставою послужили рапорти, що надійшли з так званого прикордонного управління ФСБ.

Так, Литвинюк обвинувачується у “залученні нових членів організації” за допомогою відеоконференцзв’язку Zoom. Зараз він перебуває під домашнім арештом до 1 жовтня.

5 серпня в Армянську обшуки пройшли в оселях восьми вірян у віці від 47 до 72 років. Причому силовики приїжджали на обшуки в автомобілях без номерних знаків.

У вірян вилучали електронні пристрої та особисті записи, шукали кошти, особисті нотатки та блокноти з рукописним текстом, в яких є посилання на Біблію. Копій постанов і протоколів вилучення речей правоохоронці не надали“, – повідомляє “Європейська асоціація Свідків Єгови”.

У результаті обшуку в будинку Олександра Дубовенка, проти якого нині порушено кримінальну справу, силовики вилучили електронні пристрої, документи на квартиру, особисті записи, а також робочі папери.

У “Європейській асоціації Свідків Єгови” нагадали, що, крім вірян з Армянська, вже 10 жителів Криму, членів Свідків Єгови, піддаються кримінальному переслідуванню. Двоє відбувають реальні терміни в колонії загального режиму.

Нагадаємо, минулого тижня у Ялті порушили кримінальні справи проти ще двох вірян Свідків Єгови – Дар’ї Кузьо та Петра Жильцова.

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter