У Криму обшукали помешкання 65-річної Шейді Асанової

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У селі Курське Білогірського району Криму відбувся обшук у будинках кримських татар.

Про це громадянському руху “Кримська солідарність” повідомив громадський захисник Сеїт-Осман Каралієв.

“Приїхали близько восьмої години ранку. Шейді Асанова живе сама, візит силовиків був для неї несподіванкою. Встигла повідомити телефоном дочку і зятя. Моментально зібралися односельці та родичі, тому що ми всі живемо вже багато років у такій атмосфері, коли ось так у будинок постукати силовики можуть до кожного”, – прокоментував захисник.

Обшук у домоволодінні проходив за постановою так званого “Київського районного суду” від 3 березня 2020 року. За словами Шейді Асанової, силовики повідомили їй про те, що шукають документи або предмети, пов’язані з кримінальною справою, в межах якої проходить її син.

У результаті обшуку окупанти не знайшли документів або предметів, що мають значення для слідства. Її син Рустем Асанов із 2016 року проживає в Україні.

“Я думала, що трапилося щось із моєю літньою мамою. Відразу відкрила двері. “Зброя, символіка загону Номана Челебіджихана є?” Я їм сказала: “Дивіться, будь ласка. У мене нічого немає”. Оглянули будинок і написали, що під час обшуку нічого не виявлено, і пішли. Від свідчень я відмовилася”, – розповіла Шейді Асанова в коментарі.

Російські силовики публічно не коментують ситуації.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла при проведенні окупаційними “правоохоронцями” незаконного обшуку в помешканні Шейді Асанової. Санкція інкримінової частини 2 статті 162 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомляло видання “Крим.Реалії”, в Україні дискусія про створення в системі правоохоронних органів України батальйону на честь відомого кримськотатарського національного політика і громадського діяча Номана Челебіджихана триває з 2016 року. Раніше про необхідність створення такого батальйону заявляв бізнесмен Ленур Іслямов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter