У Криму незаконний “суд” завершив судове слідство в справі Едема Бекірова

Дата: 12 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Центральний районний суд міста Сімферополя” ухвалив рішення завершити судове слідство і перейти до дебатів сторін у кримінальній справі проти Едема Бекірова. Окупаційна влада судить його заочно через “незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин”.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Таке рішення “суддя” Сергій Деменок ухвалив через те, що свідки сторони захисту повторно не з’явилися на засідання. 

За інформацією адвоката Олексія Ладіна, захист планував допитати в суді двох медиків, які спостерігали стан здоров’я Бекірова в Криму і могли б дати експертну думку про стан його здоров’я і чи міг він переміщати сумку вагою 14 кілограмів. Утім, обидва лікарі відмовилися з’явитися на запрошення адвокатів. Інші свідки захисту з-поміж родичів Едема Бекірова не прийшли, тому що перебувають за межами півострова.

Дебати в цій кримінальній справі заплановано на 24 травня.

Нагадаємо, Едема Бекірова ФСБ затримала на в’їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері та родичів.

Чоловіка звинуватили в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 222 і ч. 2 222.1 КК Росії (“зберігання і передання вибухових речовин і боєприпасів”).

27 серпня 2019 року Едема Бекірова звільнили з-під варти для участі у взаємному звільненні утримуваних Росією та Україною осіб. 9 вересня він прибув разом з іншими українськими політичними в’язнями до Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter