У Криму до чотирьох років колонії засудили Костянтина Терещенка за участь у “кримськотатарському батальйоні”

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “джанкойським районним судом”, у тимчасово окупованому Криму засудило до чотирьох років і трьох місяців колонії суворого режиму громадянина України, якого Росія звинуватила в участі в “батальйоні імені Номана Челебіджихана” за ч. 2 ст. 208 Кримінального кодексу РФ.

Про це інформує “Крим.Реалії” з посиланням на російське інформаційне агентство Крыминформ.

Костянтин Терещенко

Ці дані озвучила учасниця незаконного формування, що називає себе “управлінням ФСБ республіки Крим”, Олена Варламова.

Російське слідство вважає, що підсудний “2016 року, перебуваючи на території України, добровільно вступив до складу незаконного збройного формування”, де виконував обов’язки щодо перевірки осіб та автотранспортних засобів на пунктах пропуску на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю.

Як повідомляється, громадянина України Костянтина Терещенка учасники незаконного “прикордонного управління ФСБ Росії” затримали в червні 2022 року. 

Коментарів підсудного чи його адвокатів наразі немає.

Як відомо, після неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії України, а саме 1 червня 2022 року, Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією. Українські правозахисники вважають, що це зроблено навмисно, щоб Росії легше було ув’язнювати українських активістів. 

Напередодні голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик констатувала, що до тимчасово окупованого Криму повернулася практика масових насильницьких зникнень з початку неспровокованого повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. 

ZMINA також розповіла, як велика війна погіршила ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

За даними правозахисників, після початку повномасштабного вторгнення в Україну на окупованих територіях почастішали випадки викрадення російськими силовиками українських патріотів, волонтерів, громадських активістів, журналістів, ветеранів АТО / ООС. Багатьох з них вивозять до окупованого Криму та відправляють до СІЗО.

ZMINA розповідала, як Росія почала переслідувати кримських татар за цією категорією справ після повномасштабного її вторгнення в Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter