У Кропивницькому засудили учасника угруповання, яке під приводом боротьби з педофілією вимагало в людей гроші 

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Кропивницькому неповнолітнього учасника угруповання “Білі леви”, члени якого під виглядом боротьби з педофілією вчиняли грабежі, розбої та вимагання, засудили за побої та катування. Суд призначив хлопцю умовне покарання – п’ять років позбавлення волі зі звільненням від ув’язнення на іспитовий строк в один рік. 

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок суду. 

Правоохоронці викрили діяльність угруповання “Білі леви” ще у 2017 році. Його організували двоє чинних на той момент співробітників установи виконання покарань. Входили до угруповання учасники місцевого футбольного фан-клубу, а також неповнолітні хлопці та дівчата. 

Кіровоградська обласна прокуратура раніше повідомляла, що члени угруповання скоювали злочини “під приводом боротьби з потенційними педофілами”, хоча слідство встановило, що один з організаторів групи мав інтимні стосунки з неповнолітньою. 

Через підставні акаунти в соцмережах “Білі леви” знайомилися з людьми та домовлялися спільно провести час із можливим продовженням інтимних стосунків. Однак на зустріч приходила група членів угруповання, жорстоко била та принижувала людину, а також змушувала зізнатися в “педофілії”. Все це знімали на відео, яке використовували для вимагання та залякування. 

Перший вирок суду щодо учасника “Білих левів” ухвалили в листопаді 2020 року. Молодик визнав провину, і його звільнили з випробуванням. Вирок від цього року – лише другий у справі. 

У ньому йдеться про вісім нападів з кінця квітня 2016-го. У лютому ж 2017 року обвинувачуваного та ще кількох членів групи під час чергового нападу затримали працівники поліції. На суді він визнав провину за всіма епізодами та розкаявся. 

“Підсудний позитивно характеризується за місцем навчання, майстер спорту України зі спортивної гімнастики, неодноразовий переможець регіональних та всеукраїнських змагань”, – зазначено у вироку. 

Загалом у 2017 році правоохоронці знайшли 14 постраждалих осіб, серед яких був один неповнолітній. У 14 підозрюваних тоді провели обшуки, під час яких слідчі виявили та вилучили, зокрема, бейсбольні бити, балаклави, емблеми угруповання, подібні до свастики, а також гроші, які вони отримували від потерпілих. 

Наразі в Ленінському суді Кропивницького досі перебуває справа з 12 підсудними, семеро з яких були неповнолітніми на момент інкримінованих подій, зокрема йдеться про чотирьох дівчат. Щодо двох учасників суд закрив справу, оскільки спливли строки давності. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter